Blogger dinamik meta etiketleri nasıl yapılır sorusunun cevabını kısaca aşağıdaki başlıklar altında belirttim. Bu sorunun cevabı meta description için Blogger kendisi ayarlıyor, meta title için ise kendimiz ayarlamamız gerekiyor. Aşağıda bu sorunun cevabını net bir şekilde örnekler ile de verdim.
BLOGGER DİNAMİK META ETİKETLERİ NASIL YAPILIR

BLOGGER DİNAMİK META ETİKETLERİ NASIL YAPILIR – META TİTLE

Bloggerdinamik meta etiketleri nasıl yapılır sorusunun cevabı meta title için <data:view.title.escaped/> kodundan ibarettir. <head> etiketinden sonra aşağıda bulunan kodu eklemeniz başlıklarınızın dinamik olarak meta title etiketi olmasını sağlayacaktır.

<title><data:view.title.escaped/></title>

Yukarıda bulunan kod parçası çalışmazsa kullanabileceğiniz farklı bir alternatif de aşağıda bulunuyor.

<b:if cond=’data:blog.pageType == &quot;index&quot;’>

<title><data:blog.pageName/> <data:blog.title/></title>

<b:else/>

<title><data:blog.pageTitle/></title>

</b:if>
Yukarıdaki kod parçası ana sayfa ve içerik sayfası için farklı meta title etiketleri kullanmanıza imkân sağlıyor. İçerik sayfalarının title etiketinde bulunan kodlardan birisi web sitenizin adını birisi de başlığı getiriyor. Eğer bu şekilde kullanırsanız İçerik ismi – site başlığı şeklinde arama sonuçlarında çıkabilirsiniz. Eğer istemezseniz diğer kodu silmeniz yeterli olacaktır.

BLOGGER DİNAMİK META ETİKETLERİ NASIL YAPILIR – META DESCRİPTİON

Meta description etiketleri Blogger tarafından otomatik olarak konuluyor. Bu etiketlerin konulabilmesi için Ayarlar > Meta etiketler > Arama açıklamasını etkinleştir Adımlarını izlemeniz yeterli olacaktır.
BLOGGER DİNAMİK META ETİKETLERİ NASIL YAPILIR

Bu adımları uyguladıktan sonra yayınlarınızı yazdığınız bölüme arama açıklaması bölümü eklenecektir. Bu bölüme yazdığınız her şey sayfa kaynağında görünür bir meta description etiketinin içerisinde olacaktır. Blogger tarafından 150 karakter sınırı koyulan meta description etiketi yayın sayfaları için bu şekildedir. Ana sayfa içinse yukarıda bulunan arama açıklaması bölümünü doldurmanız yeterli olacaktır. Bazı durumlarda kontrolünüz sonucunda meta description etiketinin eklenmediğini görürseniz aşağıdaki kodu </head> etiketinin üzerine yapıştırmanız yeterli olacaktır.

<meta expr:content=’data:blog.metaDescription’ name=’description’/>

 BLOGGER DİNAMİK META ETİKETLERİ NASIL YAPILIR

Eğer dinamik bir şekilde meta description yazmak yerine tüm sayfalarınızda aynı meta description etiketini kullanmak isterseniz aşağıdaki kodu kullanmanız yeterli olacaktır. Ancaks SEO için bu şekilde bir yolu izlemenizi tavsiye etmiyorum. Aşağıdaki kodu kullanarak ana sayfanıza ve içerik sayfanıza farklı meta etiketleri verebilirsiniz.

Ana sayfa meta description etiketi için

<b:if cond=’data:blog.url == data:blog.homepageUrl’>

<meta content=’Buraya istediğiniz açıklama’ name=’description’/>

</b:if>

İçerik sayfası meta description etiketi için

<b:if cond=’data:blog.pageType == &quot;item&quot;’>

<meta expr:content=’Buraya istediğiniz açıklama’ name=’description’/>

</b:if>Yukarıda bulunan iki kod parçasını </head> etiketinin tam üzerine eklemeniz yeterli olacaktır.

Bu konu ile ilgili herhangi bir sorununuzu yorum bölümünde belirtebilirsiniz. Daha fazla içerik için ana sayfaya benimle iletişime geçmek için iletişim bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Kategori: