Hiçbir yazım ilk sırada çıkmıyor sorunu çözümü indexlenmeme sorununa göre daha basittir. Yazılarınız indexleniyor fakat ilk sıralarda çıkmıyorsa veya birinci sırada çıkmıyorsa bu yazıda bulunan adımları teker teker uygulamanız sorununuzu çözecektir. Bu sorunun birden çok kaynağı olabilir. Aşağıdaki başlıklarda ilk sırada çıkamama sorununun çözümünü adım adım derledim. Girdiğiniz içeriklerin birkaçı bile ilk sıralarda çıktığında ciddi tıklanma oranlarına ulaşabilirsiniz.  Bu sebeple aşağıdaki başlıkların altında bulunan maddeleri teker teker incelemeniz çok önemlidir.

HİÇBİR YAZIM İLK SIRADA ÇIKMIYOR SORUNU

HİÇBİR YAZIM İLK SIRADA ÇIKMIYOR SORUNU – OLASI HATALAR

1-      İlk olarak tabii SEO temelli bir sorun olabilir. Bu sorunun sebeplerini öğrenmek için aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz.

2-      Yazdığınız yazıların internette birçok kişi tarafından daha önce yazılması çok büyük bir sorundur. Eğer yazdığınız konuda daha önceden çok mükemmel yazılar yazılmışsa o konuyu yazmaktan vazgeçmelisiniz. Çünkü yıllardır açık olan ve Google tarafından kabullenilmiş sitelerin önüne geçmeniz zor olacaktır. Hele ki yazdıkları içerik kaliteliyse işiniz çok çok zor olacaktır. Bu sebeple ilk sıralarda çıkmak için yazacağınız yazıların başlığını doğru seçmelisiniz.

Örneğin Ana sayfanın indexlenmemesi hakkında bir yazı yazacaksınız. Öncelikle Google’a girerek planladığınız başlık hakkında bir arama yapın. Eğer ilk sıralarda güçlü ve çok site varsa başlığınızı değiştirin.

Örneğin Ana sayfanın indexlenmemesi olarak yazacağınız yazı yerine Ana sayfa indexlenmemesi sorunu başlığı boşsa bu başlığı seçmeniz gerekir. Arama yaptığınızda ilk sıralarda arama ile ilgili bir yazı göremiyorsanız o boşluğu kısa bir süre içerisinde doldurabilirsiniz. Daha önce yazılmış yazılarda ise yukarıda anlatıldığı gibi başlık değiştirme işlemleri yapabilirsiniz.

3-      Hiçbir yazım ilk sırada çıkmıyor sorunu web sitenizin yeni açılmasından kaynaklı bir sorun olabilir. Eğer web siteniz 6 aydan daha kısa bir süredir açıksa Google tarafından benimsenmesi biraz zaman alabilir. Belirli bir yaşa sahip web siteleri her zaman bir adım öndedir. Yeniaçılan site ne zaman indexlenir öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

Bir örnek vermek gerekirse önceden kullandığım web sitemde ilk 6 ay hiç tıklanma yoktu. Search Console tamamen sıfır gösteriyordu. Ben de önceki web siteme içerik girmeyi tıklanmıyor diye bırakmıştım. 6 sonra günlük 50, 100, 150 şeklinde tıklanmalar artmaya başladı. En son günlük 180 tıklanma alıyordu. Ben de yeni bir alan adı alarak eski sitemi yeni siteme taşıdım. Şu anda bu web sitesi günlük 8 tıklanma alsa da 6 – 8 ay sonra ciddi tıklanmalara sahip olacaktır. Bu aşamaları doğru bir şekilde geçebilmeniz için çok sabırlı olmanız gerekir.

4-      Web sitenize düzenli içerik girmiyorsanız ilk sırada çıkmanız çok zorlaşabilir. Web sitenize ne kadar çok önem verirseniz Google da web sitenize o kadar çok önem verir. Düzenli bir içerik girmek her konuda size çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Girilen düzenli içerik hızlı indexlenmeniz ve ilk sıralarda çıkmanızda büyük etkiye sahiptir.

HİÇBİR YAZIM İLK SIRADA ÇIKMIYOR SORUNU – SEO

1-      Google içeriklerinizi büyük bir titizlik ile inceler. İçeriklerinizde “SEO” adı altında yapılmış organik olmayan çalışmalar mevcut ise Google bu çalışmaları bir şekilde tespit ederek hem sitenizin hem içeriğinizin sıralamasını düşürecektir.

Bu çalışmalara eklentiler sebebiyle ilk paragrafa doldurduğunuz anlamsız anahtar kelimeler, Belirli bir kelime adedine ulaşmak için içeriğinizi gereksiz yere uzatmanız, Başlıklara doldurduğunuz anahtar kelimeler, meta description ve meta title etiketlerine yazdığınız gereksiz anahtar kelimeler ve kullanıcıların görmediği içerik sayfalarına eklenmiş olan gizli anahtar kelimeler örnek verilebilir. Bir içeriği oluştururken organik olmayan hiçbir çalışmada bulunmamanız gerekiyor. Google’ı kandırmaya çalışmak tamamen saçma ve asla işe yaramayacak bir yoldur. Hiçbir yazım ilk sırada çıkmıyor sorunu genel olarak bu çabaya giren kişilerin karşılaştığı bir sorundur. Eklentilerden çok yazıyı kendiniz analiz etmelisiniz. Anahtar kelimelerin elbette kullanılması gerekiyor. Ancak gereksiz ve çok anahtar kelime kullanımı geri dönülemeyecek sorunlara yol açabilir.

2-      SEO tamamen eklentilere güvenilerek yapılabilecek bir çalışma değildir. Yaptığınız her SEO çalışmasının size iyi veya kötü bir dönütü olacaktır. Bir SEO faaliyetinde bulunurken kullanıcıları düşünmeniz gerekir. Bir kullanıcı sitenize girdiğinde aradığı başlığı kolayca bulabilmeli ve o başlık altında bulunan yazıdan istediğini alabilmelidir. Sitenizde bulunan bir içerik için kullanıcı sitenize girdiğinde temanız çok karışıksa veya yazı anlaşılabilir bir şekilde şekillendirilmediyse kullanıcı sitenizden anında çıkabilir. Bu da Google için indexlenmemesi gereken bir içeriğe karşılık geliyor. Yani sitenizin içerik sayfaları kullanıcıların sitenize girdiği anda çok rahat bir şekilde içeriğe ulaşabileceği şekilde olmalıdır. Uzun paragraflardan ve karmaşık temalardan kaçınmanız gerekir.

3-      Birinci maddede bulunan yazıda meta description ve meta title etiketlerinden bahsetmiştik. Öncelikle bu etiketlerin ne olduğuna bir bakalım.

Meta Title:

Meta title etiketi sitenizin arama motorlarında arama yapıldığında görünen başlık kısmıdır. Örnek bir meta title etiketini bir örnek resim ile beraber aşağıya bıraktım.

<title>HİÇBİR YAZIM İLK SIRADA ÇIKMIYOR SORUNU</title>

HİÇBİR YAZIM İLK SIRADA ÇIKMIYOR SORUNU

Yukarıda bulunan yazımın meta title etiketi altını kırmızı ile çizdiğim şekilde yazılmış. Google bu meta title etiketini direk olarak değiştirmeden alıyor. Web sitenizin meta title etiketinin olduğundan emin olmanız gerekir. Bunun için içerik sayfanızda sağ tıklayın > sayfanın kaynağını görüntüle > ctrl+f > <title> araması yapın. Eğer bu etiket sayfa kaynağında varsa ve arasında yazı başlığınız varsa meta title etiketi açısından hiçbir sorununuz yok demektir.

Meta Description:

Meta description etiketi web sitenizin arama motorlarında görünen kısmındaki açıklama bölümüdür. Bu bölüm arama motoru tarafından değiştirilebilir. İçeriğinizin herhangi bir bölümünü arama motorları arama açıklamasında direk kullanabilir. Ancak ilk sırada değilseniz genellikle sizin belirlediğiniz açıklama arama motorlarında gözükür. Aşağıdan bu etiketin kullanımını ve arama motorlarında gözüken örnek bir resmi inceleyebilirsiniz.

<meta name=”description” content=”Hiçbir yazım ilk sırada çıkmıyor sorunu çözümü ve bu soruna neden olan sebepler nelerdir? Zfcakademi ” />

HİÇBİR YAZIM İLK SIRADA ÇIKMIYOR SORUNU

Bu etiketin içerik sayfalarınızda olup olmadığını kontrol etmek için içerik sayfasındayken sağ tık > sayfanın kaynağını görüntüle > ctrl + f > description adımlarını izlemeniz yeterli olacaktır. Eğer bu etiketi bulursanız ve bu etiketin arasında istediğiniz yazı varsa bir sorun yok demektir. Description alanı genel olarak 150 karakterden oluşur.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz açıklama kısmı Google tarafından seçilmiştir. Kendi yazdığım description yerine Google kullanıcıların siteye girmeden de anlayabileceği bir açıklama seçmeye çalışmış.

Bu yazıda ilk sıralarda çıkamamanızın muhtemel nedenlerini derledim. Ancak tabii tek nedenler bunlar olmayabilir. Sizin yapmanız gereken tek şey düzenli içerik girmek ve her faaliyetinizde organik olmaktır. Tamamen doğal yollardan web sitenizi büyütmeye çalışmalısınız. Sabırlı ve düzenli bir şekilde ilerlediğinizde emeklerinizin karşılığını belki bir ayda belki bir yılda alırsınız. Ancak hiçbir emek karşılıksız kalmaz.

Kategori: