Blogger için adsense onayı almanın diğer araçlara göre daha zor olduğu zannedilir. Bu kanı tamamen yanlıştır. Bu web sitesi için daha önceden wordpress kullanıyordum. Adsenseye onlarca hatta yüzlerce istek göndermiştim ancak hiçbir şekilde adsense onayı alamıyordum. WordPress kullanırken yirmi yazı yazdıktan sonra sonuç alamadığımı gördükten sonra yazı yazmayı ve web sitemle ilgilenmeyi bırakmıştım. Blogger adsense onayı nasıl alınır?

Aşağıdaki Başlıklara Tıklayarak ilgili başlıklara hızlı bir geçiş yapabilirsiniz.

Adsense Onayı Alma Aşamasında Blogger Sorun Olur Mu?

Bir Temanın Mobil Uyumlu Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Alan adımın süresinin dolmasına seksen gün kala bazı arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkmaya başladığımı fark ettim. Ben de bu sebeple web sitemin devamlılığını sağlamaya karar verdim.

Eski alan adım yerine yeni alan adıma geçiş yaptım. Yeni web sitem için Blogger’da bir tema kodladım ve kullanmaya başladım. Defalarca adsense onayı gönderdim ancak onaylanmadı. Daha sonra kapsamlı bir araştırma yaparak web sitemde bazı değişiklikler yaptım. Bir gün içinde adsense onayım kabul edildi ve kullanıma açıldı. Aşağıdaki başlıklar altında bu süreci detaylı olarak anlatacağım. Blogger adsense onayı nasıl alınır?

BLOGGER ADSENSE ONAYI NASIL ALINIR?

Adsense Onayı Alma Aşamasında Blogger Sorun Olur Mu?

Asla olmaz. Blogger Google sunucularında barındırılan ücretsiz bir Google ürünüdür. Bu ürünün bize sağladığı avantajların yanında elbette dezavantajları da olacaktır. Ancak bu dezavantajların adsense onayı ile bir ilgisi yoktur. Blogger’da kurduğumuz bir web sitesi Google sunucularında barındığından altyapı ile ilgili bütün sorunlarımız ortadan kalkıyor.

Bant genişliği sorunları, saldırılar, yüksek fiyata yenilenen hosting paketleri ve hızlı bir hosting firması bulma gibi daha birçok sorunumuz Blogger’a geçtiğimizde ortadan kalkıyor. Blogger’ın bir Google hizmeti olması beraberinde daha birçok avantaj getiriyor ancak bu yazımızda konumuz bu değil. Daha çok dezavantajlarından konuşmamız gerekirse tema ciddi bir sorun olabiliyor.

Blogger’ın hizmeti ile sunduğu ücretsiz temalar arasında birkaç tane kullanılabilir tema olsa da genel olarak hoş temalar değil. İnternette dolaşan ücretsiz temalar da footer kısmına kendi linklerini koyarak sizden link alıyor. Bu linkler hem web sitenizi Google’a karşı güçsüzleştiriyor hem de tema kodlayıcılarına seo puanı sağlıyor. Bu sebeple tema seçimi adsense onayı için çok önemli bir kriter. Aşağıdaki yazıda tema konusunu detaylıca anlattım.

Adsense Onayı İçin Mobil Uyumlu Bir Temanın Önemi

Google’ın çok öncelerden günümüze kadar uyguladığı politikalarda mobil uyumlu web sitelerin önemini vurguluyor. WordPress gibi yazılımlar yardımı ile kurduğunuz temaların çoğu mobil uyumlu temalar oluyor. Ancak Blogger için Blogger’ın kendi temaları dışında kodlanan temalar mobil uyumlu olmayabiliyor.

Aşağıdaki başlığı inceleyerek bir temanın mobil uyumlu olup olmadığının nasıl anlaşılabileceğini öğrenebilirsiniz. Konumuza dönecek olursak İnternette bulunan ücretsiz temaların çoğu mobil uyumlu ancak footer kısmında link olduğunda bu temaları kullanmak sitenizin Google’da gücünü düşürebilir. Tabii kullanıp kullanmamak size kalmış ancak benim tavsiyem Blogger’ın ücretsiz olarak sunmuş olduğu temalardan gözünüze hitap eden bir tanesini seçmeniz olacaktır.

Bu temalarda çeşitli özellikler değiştirilebiliyor. Bunun yanında bu temalar tamamen mobil ve Google uyumlu temalardır. Bu temaları kullanmanız size birçok yönden fayda sağlayacaktır. Bu hazır temaları kullanmak istemezseniz önünüzde iki seçenek kalıyor. Birincisi bir tema satın almak, ikincisi ise kendi temanızı kodlamak. Bir temayı satıl alırken konsolunda bir hata mesajı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bir temanın konsolunda hata olup olmadığını öğrenmek için f12 tuşuna basabilir veya sağ tık ardından incele diyebilirsiniz. Daha sonra açılan pencereden console tıklayın. Konsolda kırmızı hata yazıları görürseniz o temadan hemen uzaklaşın. 

BLOGGER ADSENSE ONAYI NASIL ALINIR?

Tabiki bazı tema satıcıları console.clear() gibi komutlar ile bu konsolu temizleyebiliyor. Ancak bu bir şey ifade etmiyor. Sol tarafta kırmızı çarpı ile gösterilen errors bölümü iki konsol hatasının olduğunu gösteriyor.

Bogger için tema seçerken bu kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Google sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol ederken aynı zamanda konsol hatalarını da kontrol ediyor. Tema seçiminizi tüm bu durumları göz önünde bulundurarak yaparsanız adsense onayı aşamasında tema konusunda bir sorununuz olmayacaktır. Aşağıdaki yazıda da bir temanın mobil uyumlu olup olmadığının nasıl anlaşılacağını anlattım. Bu bölümü dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

Bir Temanın Mobil Uyumlu Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Öncelikle bir temanın mobil uyumlu olup olmadığını öğrenebilmeniz için Google’ın sunmuş olduğu bir test vardır. Google’a Google mobil uyumluluk testi yazarsanız ilk sırada karşınıza çıkacaktır. Açılan ekrana web sitenizin adresini yazdığınızda Google sizin için web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını inceleyecektir. Buraya tıklayarak da teste ulaşabilirsiniz.

 

BLOGGER ADSENSE ONAYI NASIL ALINIR?


Bu test web sitenizi sadece mobil uyumluluk açısından test etmez. Aynı zamanda konsol hataları, yüklenme sorunları ve engellenen sayfalarınız gibi birçok konuda kapsamlı bir tarama yaparak test eder. Alacağınız temayı burada test etmeniz ilerde çıkabilecek çok büyük sorunlara karşı önlem almanızı sağlayacaktır. Bunların yanında eğer kendini hızlı bir test yapmak isterseniz tarayıcıyı pencere boyutuna getirip genişliğini yükseltip azaltabilirsiniz. Bu aşamada temanın farklı genişliklerde farklı görünüme sahip olup olmadığını incelemeniz gerekir.

Tüm bu aşamaları sorunsuz bir şekilde tamamlarsanız adsense tarafında karşılaşacağınız sorunlarda tema ile alakalı bir sorununuz olmaz.

Adsense Onayı Alabilmek için Gizlilik Politikası Eklemeniz Gerekli

Adsense onayı alabilmeniz için belki de en önemli koşullardan birisi de gizlilik politikasıdır. Gizlilik politikası web sitenizin kullanıcılardan hangi verileri topladığını ve bu verileri nasıl koruduğunu belirten bir politikadır. Bu politikayı kendiniz hazırlamanız gerekmez. Hazır bir şekilde Google’da arama yaparak da bir hazır politika bulabilirsiniz. Bu web sitesinin gizlilik politikasını da link vererek kullanabilirsiniz. Bu politikanın Google tarafından önemli olmasının bir nedeni de yeni kanunlara göre gizliliğin ön plana çıkmasıdır. Artık web siteleri topladığı çerezlerin açıklamasını kanunen kullanıcılara vermelidir.

Siz fark etmeden ip adresiniz, web sitesinde gezindiğiniz zaman, hangi ürünleri daha çok incelediğiniz, hangi ip adreslerinde ziyaret ettiğiniz, farenin imlecini hangi üründe ne kadar tuttunuz ve bu ürüne tıkladınız mı gibi birçok ayrıntı sunucularda kolay bir şekilde barındırılabiliyor. Neredeyse tüm ülkelerde kanunen gizlilik politikası zorunlu hale getirildi. Blogger altyapısını kullandığımız için web sitemizde bu politika otomatik olarak kullanıcılara çıkabiliyor. Ancak adsense için bu pek yeterli değil. Web sitenizde kesinlikle bulunması gereken en önemli şey gizlilik politikasıdır. Ben de bu politikayı sitemde bulundurmadığım için adsenseden defalarca red yedim. Web siteme toplamda dört ekleme yaptıktan sonra adsense onayı alabildim. Bunlar

  • Blogger Adsense Onayı Nasıl Alınır? Hakkımda Kısmı

Adsenseden onay alabilmeniz kendinizi adsenseye tanıtmanız gerekir. Kaydolurken adsenseye gönderdiğiniz bilgiler ne kadar detaylı olsa da adsense web sitenizde bir hakkımda kısmı görmek isteyecektir.

  • Blogger Adsense Onayı Nasıl alınır? İletişim Bölümü

Web sitenizde kesinlikle bir iletişim bölümü bulundurmak zorundasınız. Web sitenize gelen kullanıcıların size ulaşabilmesi için birçok adresi iletişim bölümüne eklemeniz gerekli. İletişim bölümü adsense onayı alabilmenin en temel şartıdır. Web sitenizde kullanıcıların rahatlıkla görebileceği bir yere iletişim bölümünü eklemeniz gerekir.

  • Blogger Adsense Onayı Nasıl Alınır? Gizlilik Politikası

Yukarıda da anlattığım gibi web sitenizde hem kanunen hem de adsense için bir gizlilik politikası olması gerekir. Girdiğiniz web sitelerinin çerez politikalarını site onaylatma sebebi de tam olarak budur.

  • Blogger Adsense Onayı Nasıl Alınır? Web sitenizde yeterince ve düzenli içerik yayınlamak

Adsense onayı için web sitenizi Google’a göndermeden önce düzenli olarak yazı girmeniz gerekiyor. En az yirmi yazınız olduğunda onay gönderebilirsiniz. Bu yazıları en geç iki günde bir girmeniz çok önemlidir. Yazıları uzun aralar ile girmeniz Google’ın web sitenizi indexlememesine ve adsense onayı vermemesine neden olur. Bunların yanında adsense onayı göndermeden önce sitenizin Google’da indexlendiğinden emin olun. Sitenizin Google’da indexlenip indexlenmediğini öğrenmek için arama motorunuza site:www.sitenizinadi.com yazmanız yeterlidir. Karşınıza siteniz için yazmış olduğunuz yazılar çıkarsa Google sitenizi indexlemiş demektir. Search console kaydından bahsetmeme bile gerek olmadığını düşünüyorum.

BLOGGER ADSENSE ONAYI NASIL ALINIR?

Tüm bu aşamaları tamamlandıktan sonra search consoleda birkaç tıklanma işinizi görecektir. Daha sonra adsense başvurusu yapabilirsiniz.

Tabii bu kurallar benim adsense başvurularım sonucunda edinmiş olduğum tecrübelerimin sonucudur. Ancak emin olun bu aşamaları tamamladıktan sonra adsense onayı alabilmeniz an meselesidir. Sitenizi tamamen organik yollarda geliştirin ve arama sonuçlarında kendi sitenize asla tıklamayın. Google çok büyük bir şirket ve emin olun bünyesinde barındırdığı binlerce çalışanı sizin onu kandırmaya çalıştığını anlayacak algoritmalar geliştirmiştir. Bu yüzden tamamen doğal yollarda ilerleyerek düzenli içerik girdiğinizde adsense onayını kesinlikle alacaksınız. Adsense onayı almak zannettiğinizden daha kolay. Tüm bu aşamaları uyguladıktan sonra hala adsense onayı alamıyorsanız bana yorumlar bölümünden veya iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz. Emeklerinizin sonucunu mutlaka alacaksınız.


BLOGGER ADSENSE ONAYI NASIL ALINIR?

Kategori: